فاطمه محمدزاده صدقياني
دبیر

زينب امين زاده عموقين
عضو اصلی

ليلا عليمحمديان
نائب دبیر

سحر گيمه چي
عضو اصلی

عليرضا ارشادي
عضو اصلی



انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
دوشنبه , 11 اردیبهشت 1402
فاطمه جهانديده
مسابقه عکاسی زیبایی‌های طبیعت
به مناسب شانزدهمین جشنواره حرکت ۱۴۰۲، در ۳ روز متوالی از ۱۱ تا ۱۳ اردیبهشت برگزار شد و حدود ۸۰ نفر شرکت کردند و نزدیک ۳۰۰ تا عکس ثبت شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
دوشنبه , 11 اردیبهشت 1402
فاطمه جهانديده
مسابقه‌ اطلاعات تخصصی محیط‌زیست و منابع طبیعی
به مناسبت شانزدهمین جشنواره حرکت ۱۴۰۲، سه روز متوالی از ۱۱ تا ۱۳ اردیبهشت برگزار شد و حدود ۵۰ نفر شرکت کردند و از بین ۵۰ نفر به ۵ نفر اول کارت هدیه همراه با لوح تقدیر داده شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
دوشنبه , 04 مهر 1401
فاطمه جهانديده
مهندسی طبیعت
گاهنامه علمی و فرهنگی مهندسی طبیعت توسط انجمن علمی مرتع و آبخیزداری دانشگاه محقق تهیه شد در این گاهنامه ترجمه چندین مقاله مربوط به رشته توسط خانم خاکپور، جهاندیده، کی‌سان، محرمی، بخشعلی‌پور، علایی، مرادزاده صورت گرفت.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
شنبه , 19 آذر 1401
فاطمه جهانديده
مبانی و روش مدیریت منابع در نرم‌افزار Mendeley
کارگاه مبانی و روش مدیریت منابع در نرم افزار مندلی با تدریس خانم دکتر زینب حزباوی در روز شنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۱ به صورت حضوری برگزار شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
چهارشنبه , 23 آذر 1401
فاطمه جهانديده
کارگاه تحلیل بوم‌شناسی سیمای سرزمین با استفاده از نرم‌افزار confer sensinode
کارگاه تحلیل بوم‌شناسی سیمای سرزمین با استفاده از نرم‌افزار confer sensinode با تدریس خانم مهندس نازیلا علائی، در روز چهازشنبه ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱ به صورت حضوری برگزار شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
ﺳﻪشنبه , 17 آبان 1401
فاطمه جهانديده
بازدید علمی فرهنگی از موزه تاریخ طبیعی اردبیل
در این بازدید از دانشجویان رشته‌های مختلف شرکت کردند که در این بازدید ریئس محیط زیست حضور داشت و بعد از ایشون خانم دکتر حزباوی و آقای دکتر رئوف مصطفی‌زاده سخنرانی کردند و درباره‌ی حیوانات موجود در موزه توضیح دادند.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
شنبه , 28 آبان 1401
فاطمه جهانديده
کارگاه آموزشی نقش خاک در مدیریت تغذیه گیاه
کارگاه آموزشی نقش خاک در مدیریت تغذیه گیاه، با تدریس آقای مهندس حسین شمخانی در روز شنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۱ و ساعت ۱۱:۳۰ برگزار شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
دوشنبه , 23 آبان 1401
فاطمه جهانديده
جلسه معارفه دانشجویان گروه مرتع و آبخیزداری
  در این جلسه ابتدا خانم دکتر حزباوی ضمن خوش آمد گویی و تبریک سال تحصیلی جدید، توضیحاتی درباره رشته‌ مرتع و آبخیزداری(مهندسی طبیعت) دادن و اساتید نیز ضمن معرفی خود و توضیحات کلی پرداختند.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
چهارشنبه , 09 آذر 1401
فاطمه جهانديده
کاربرد عملی نرم‌افزار Fragstats در تحلیل سیمای سرزمین
کارگاه کاربرد علمی نرم‌افزار Fragstats در تحلیل سیمای سرزمین، با تدریس خانم مهندس نازیلا علائی در روز چهارشنه ۹ آذر ماه ۱۴۰۱ به صورت حضوری برگزار شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
جمعه , 21 خرداد 1400
فاطمه جهانديده
تشریح دستورالعمل پایش و ارزیابی طرح‌های مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری
این کارگاه با هدف تشریح وآشنایی دستورالعمل پایش و ارزیابی طرح‌های مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری برای علاقه‌مندان بود. سرفصل های این دوره به شرح زیر می باشد: ۱_ مفهوم توسعه ( الگوی ساختاری و رویکردی توسعه پایدار) ۲_ تعاریف مرتبط با بوم سازگان‌ها ( اکوسیستم‌ها) ۳_ معرفی شاخص‌ها و معیارهای مرتبط با پایش و ارزشیابی ضوابط عمومی پایش و ارزشیابی پایداری حوزه‌های آبخیز


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
ﺳﻪشنبه , 18 خرداد 1400
فاطمه جهانديده
کارگاه آموزشی آشنایی با کاربرد مدل CROPWAT در تعیین نیاز آبی و برنامه آبیاری کشت‌های زراعی
این کارگاه با هدف آشنایی با کاربرد مدل CROPWAT در تعیین نیاز آبی و برنامه آبیاری کشت‌های زراعی برگزار شد. سرفصل های این کارگاه به شرح زیر می باشد: ۱_تاریخچه و کاربرد مدل ۲_اشنایی با داده‌های مورد نیاز و نحوه وارد کردن آن در مدل ۳_ آشنایی با تغییر ضرایب در محاسبات مدل ۴_ آشنایی با الگوها و گونه‌های کشت مدل ۵_ تفسیر خروجی های مدد در تعیین نیاز آبی کشت‌های زراعی


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
شنبه , 23 اسفند 1399
فاطمه جهانديده
بزرگداشت روز جهانی حفاظت از رودخانه‌ها با محوریت بالیقلوچای اردبیل
بینار بزرگداشت روز جهانی حفاظت از رودخانه‌ها با محوریت رودخانه بالیقلو چای با حضور بیش از ۹۰ نفر از فرهیختگان، دانشجویان ، اساتید و کارشناسان و مدیران اداره کل محیط زیست استان اردبیل امروز ۲۳ اسفند ساعت ۱۳_۱۱ برگزار شد. لازم به‌ ذکر استاد جناب آقای دکتر طالبی رئیس انجمن آبخیزداری ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه یزد نیز حضور داشتند. جناب آقای دکتر سفیدی سخنرانی با موضوع اکولوژی بوم سازگان رودخانه‌ها داشتند. در ابتدا از واگذاری حریم و بستر رودخانه ها به وزارت نیرو و بی تفاوتی سازمان محیط زیست انتقاد شد. ضمن بیان ویژگی های زیستی رودخانه ها، به رویکرد اکوسیستمی در مدیریت رودخانه اشاره و پایداری سرزمین در را در گرو پایداری همه اجزا مانند رودخانه ها دانستند. احترام به زیستمندان این بوم سازگان و حفاظت از آن ها مورد تاکید قرار گرفت. ایشان تهدیدات و چالش‌های حفاظت از رودخانه‌ها را که اغلب درباره‌ی بالیقلوچای هم صادق است، پسماندهای صنعتی بیمارستانی، پسماندهای شهری توسط شهروندان، سمی شدن و تغییر در ترکیبات شیمیایی منجر به آسیب جانداران، استفاده از آب رودخانه در صنایع، سدسازی‌ها در بالادست، آگاهی‌های حداقلی شهروندان در ارتباط با کارکردهای زیستی و اجتماعات رودخانه‌ها معرفی نمودند. جناب آقای دکتر فریبرز معصومی در ادامه با موضوع مدیریت رودخانه شهری با رویکرد سیستمی به ایراد سخنرانی پرداختند. ایشان در ابتدا متولیان رودخانه بالیقلوچای در استان اردبیل را معرفی نموده و به تهدیدات و مشکلات این رودخانه پرداختند. شهرک‌سازی در بالادست بالیقلوچای را عامل بسیاری از معضلات دانسته و پژوهش‌های انجام شده در رابطه با میزان عبور سیلاب ۲۰۰ ساله از پل‌های احداث شده قدس و عطایی را تشریح نمودند. هم‌چنین به مکان‌یابی‌های نامناسب احداث بیمارستان‌ها و مراکز خدمات عمومی در مسیر این رودخانه اشاره نمودند. در ادامه بیان نمودند که احداث حوضچه‌ها در بستر رودخانه بالیخلوچای ضمن تشدید رشد و تجمع جلبک به تسهیل عبور سیل از رودخانه نیز کمکی نکرده است. جناب آقای دکتر رئوف مصطفی‌زاده با موضوع احیاء رودخانه‌های شهری (معرفی پروژه‌های موفق) سخنرانی نمودند. ایشان ضمن تشریح خدمات اکوسیستم رودخانه، به معرفی نمونه پروژه های موفق احیا رودخانه های برونکس نیویورک، لی آنجلس، مانزانارس اسپانیا، پیلون فرانسه، تیمز انگلیس، امشایر آلمان پرداختند. در ادامه به ارائه نمونه فعالیتها و ایده های تشکلهای حامی حفاظت از رودخانه و ابتکارات آنها در استفاده بهینه از امکانات حاشیه رودخانه پراختند. در انتها خلاصه نتایج پژوهشی با عنوان تاثیر احداث سد یامچی بر رژیم هیدرولوژی رودخانه بالیخلو مبنی بر کاهش مولفه های جریان زیست محیطی و دبی جریان توسط ایشان ارائه شد. در پیان سخنرانی‌های جناب آقای مهندس قاسمپور معاون فنی اداره کل محیط زیست استان اردبیل به شرح اقدامات انجام شده برای رودخانه بالیقلوچای پرداختند.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
جمعه , 21 خرداد 1400
فاطمه جهانديده
کارگاه آموزشی مدل‌سازی و بهینه‌سازی به روش سطح پاسخ (RSM)
این کارگاه با هدف آشنایی با مدل سازی و بهینه سازز به روش سطح پاسخ ( RSM ) برگزار شد. سرفصل‌های این کارگاه به شرح زیر می‌باشد: ۱_ مقدمه‌ای بر طرح آزمایش‌ها ۲_ آشنایی با محیط نرم افزار Design_Exper 3_معرفی طرح‌های مختلف روش سطح پاسخ ۴_ اجرای طراحی آرمایش‌اا، ارزیابز و آنالیز ۵_ مدل سازی و بهینه سازز عددی و نموداری این کارگاه در ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ در ساعت۱۵ تا ۱۷ به وقت ایران در پلتفرم ادوبی


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
ﺳﻪشنبه , 30 دی 1399
فاطمه جهانديده
مسابقه کتابخوانی جاناتان مرغ دریایی
مسابقه کتابخوانی به‌مناسبت هفته پژوهش توسط انجمن‌علمی مرتع و آبخیزداری دانشگاه محقق اردبیلی با همکاری پژوهشکده مدیریت آب، انجمن آبخیزداری ایران، انجمن سیستم‌های سطوح آبگیر باران ایران برگزار شد. کتاب "جاناتان مرغ دریایی" تألیف ریچارد باخ از طریق کانال انجمن و نیز سایر گروه‌ها و کانال‌های مجموعه‌های همکار اطلاع‌رسانی شد. در مجموع شش اثر دریافت شد که توسط داوران مورد ارزیابی قرار گرفتند. به‌دلیل کیفیت بالای آثار دریافتی، سه اثر برتر معرفی شدند. اثر برگزیده اول: خانم لیلا بابایی دانش‌آموخته دانشگاه محقق اردبیلی اثر برگزیده دوم: خانم الهام عزيزي دانشجوی دانشگاه محقق اردبیلی اثر برگزیده سوم: آقاي احسان فتحي دانش‌آموخته دانشگاه شهرکرد به برندگان این آثار لوح تقدیر و نیز هدیه نقدی به‌میزان 100، 75 و 50 هزار تومان به نفرات اول تا سوم اعطا شد


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
دوشنبه , 08 دی 1399
فاطمه جهانديده
وبینار پایش آبخیزهای معرف و زوجی: الگوهای مدیریتی و فرصت‌های تحقیقاتی پیش رو
در ابتدای این نشست، جناب آقای دکتر علی رسول‌زاده رئیس پژوهشکده مدیریت آب ضمن خوش‌آمدگویی به سخنرانان مدعو و نیز مشارکت‌کنندگان در وبینار به معرفی پژوهشکده و پتانسیل‌های موجود اشاره کردند و سپس به بحث تخریب حوزه‌های آبخیز و از دست رفتن خدمات اکوسیستمی با ذکر مثالی از مناطق اطراف گردنه‌ حیران پرداختند. سپس جناب آقای دکتر محمود عرب‌خدری معاون پژوهشی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری فرمودند که این برنامه در راستای هماهنگی‌های انجام شده توسط خانم دکتر زینب حزباوی طی فرصت مطالعاتی خود در ارتباط با صنعت برنامه‌ریزی شده است. هم‌چنین، ضمن بیان اهمیت پایش در برنامه‌ریزی و اشاره به قدمت پایش پارامترهای هواشناسی و جریان و رسوب رودخانه توسط سازمان هواشناسی و وزارت نیرو، پایش فرسایش خاک و پوشش گیاهی از جمله در حوضه‌های معرف و زوجی و ایستگاه های پخش سیلاب بر آبخوان را به‌عنوان وظیفه وزارت جهاد کشاورزی تاکید نمودند که متاسفانه هنوز در مراحل اولیه است و نیاز به پشتیباتی و سرمایه‌گذاری بیش‌تری دارد. با توجه به گذشت بیش از یک دهه از تأسیس این آبخیزها، ارزیابی داده‌ها و اطلاعات به‌دست آمده و تحلیل سیر زمانی و مکانی نتایج به‌منظور تبیین الگوهای مدیریتی صحیح و برنامه‌ریزی نظام‌مند ضروری است که این بحث در دو پروژه ملی تحت تولیت پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری در حال انجام و محقق شدن است. ایشان فرمودند که برگزاری این نشست در راستای بخشی از ارتباط دانشگاه با صنعت که مربوط به فرصت مطالعاتی خانم دکتر حزباوی عضو هیأت علمی و رئیس هسته پژوهشی هیدرولوژی و آبخیزداری دانشگاه محقق اردبیلی هستند، فراهم شده است. هم‌چنین، به‌مدت 30 دقیقه، جناب آقای دکتر هوشنگ جزی مدیر کل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور شبکه آبخیزهای معرف و زوجی کشور را معرفی کردند و ویژگی‌های هر کدام از آن‌ها تشریح نمودند. هم‌چنین ایشان ضمن اشاره به موفقیت‌ها و عدم موفقیت‌ها در بخش اجرا به پتانسیل این آبخیزها در تولید دانش و ارزیابی عملیات آبخیزداری با بهره‌گیری از فن‌آوری‌های نوین اخیر صورت گرفته در کشور اشاره کردند. در ادامه جناب آقای دکتر یحیی پرویزی دانشیار، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه و مدیر یکی از پروژه‌های ملی مرتبط با آبخیزهای زوجی ضمن بررسی اجمالی سیمای آبخیزهای معرف و زوجی کشور، گزارشی جامع از ارزیابی‌های اولیه انجام شده تاکنون به مخاطبان نشست ارائه دادند. بخش‌هایی از مسائل و موضوعات مطرح شده توسط دکتر پرویزی در زمینه پاسخ‌گویی به مسائل زیر بوده است: - چه میزان از اهداف تاسیس آبخیزهای معرف و زوجی کشور محقق شده است؟ - روند کنوني در مسیر پیش‌بیني شده و صحیح قرار دارد؟ - ويژگي‌های کمي و کیفي شاخص‌های ثبت شده چه بوده است؟ - فنون استفاده شده برای اندازه‌گیری شاخص‌ها چگونه است؟ - ظرفیت داده‌های استحصال شده درتولید دانش و تصمیم‌سازی (تولید يا توسعه مدل و مديريت حوزه‌های آبخیز) به چه صورت است؟ - اثربخشي عملیات حفاظت خاک و آبخیزداری اعمال شده در حوزه‌های نمونه چگونه بوده است؟ پس از اتمام سخنرانی‌ها، به‌مدت 90 دقیقه فضای پرسش و پاسخ و مشارکت‌ دانشجویان و استادان فراهم شد و چالش‌های مطرح شده و نیز نقطه نظرات مختلف به بحث گذاشته شد. در این فرصت پیش آمده ضمن تأکید بر مشارکت دانشجویان و استفاده از نقطه نظرات آن‌ها، استادان کشوری از جمله جناب آقای دکتر سید حمیدرضا صادقی از دانشگاه تربیت مدرس و معاون انجمن جهانی حفاظت آب و خاک، دکتر علی طالبی از دانشگاه یزد و رئیس انجمن آبخیزداری ایران، دکتر عطااله کاویان رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ساری و محققان بنام و صاحب نظر از جمله دکتر فریدون سلیمانی‌، دکتر عباس عطاپور، دکتر مرتضي بهزادفر و دکتر علي‌اکبر داودي‌راد در ارائه راهبردهاي مديريتي شرکت نمودند.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
دوشنبه , 01 دی 1399
فاطمه جهانديده
خبرنامه ویژه هفته پژوهش
فعالیت‌های پژوهشی به‌عنوان یکی از معیارهای مهم توسعه و پیشرفت به‌شمار می‌آید. موفقیت در زمینه حفظ منابع طبیعی به گسترش فعالیت‌های پژوهشی بستگی دارد. در واقع پژوهش، پیشرفت و توسعه پایدار را به‌همراه دارد. افزایش دانش بشری در گرو پژوهش است که در غیر این‌صورت دانش دچار رکود و سکون خواهد شد. آن‌چه که امروزه به‌عنوان پیشرفت علوم در دوره‌های گوناگون تاریخ می‌شناسیم، حاصل سعی و تلاش افرادی است که در کار خود رویکرد نوین پژوهشی داشته‌اند، ذهن خالقشان محرکی برای پیشبرد فعالیت‌های پژوهشی آنان بوده است. فعالیت‌های پژوهشی مورد نیاز کشور یکی از مهم‌ترین راه‌های رسیدن به خودکفایی است. اندیشیدن، پژوهش و نوآوری اسا‌‌سی‌ترین نیاز برای دستیابی به پیشرفت، توسعه و استقلال واقعی است. از این‌رو هر ساله با توجه به اهمیت علم و دانش و نقش روز افزون آن در زندگی و ارج نهادن به امر پژوهش از روز 25 تا 29 آذر هر سال را به نام هفته پژوهش نام‌گذاری می‌کنند. در همین راستا، انجمن علمی مرتع و آبخیزداری دانشگاه محقق اردبیلی با کمیته دانشجویی انجمن آبخیزداری ایران همکاری کرده و در انتشار ویژه‌نامه هفته پژوهش مشارکت داشته است. در این ویژه‌نامه، 61 دستاورد نوین منتشر شد


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
شنبه , 22 آذر 1399
فاطمه جهانديده
آموزش نرم‌افزار مدیریت رفرنس‌نویسی MENDELEY
مدرس کارگاه، سرکار خانم دکتر زینب حزباوی عضو هیأت علمی گروه مرتع و آبخیزداری، رئیس هسته پژوهشی هیدرولوژی و آبخیزداری و مشاور فرهنگی انجمن علمی مرتع و آبخیزداری بودند. ایشان بیان کردند که گسترش روزافزون تحقیقات علمی و افزایش تعداد مقالات منتشر شده در حوزه‌های پژوهشی گوناگون، سبب ایجاد سردرگمی در میان دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مدیریت این اسناد به منظور استناد به آن‌ها شده است. برای حل این مشکل، نرم‌افزارهای مدیریت مراجع با قابلیت ساخت کتابخانه‌ای از مقالات و اسناد، دسته‌بندی آن‌ها و ایجاد استناد به آن‌ها ایجاد شدند که تمامی این امکانات را به سهولت برای نویسندگان مقاله و محققان فراهم می‌کردند. طبق توضیحات خانم دکتر حزباوی یکی از نرم‌افزارهایی که توانسته این کار را به خوبی انجام دهد و ما را از سردرگمی نجات دهد، نرم‌افزار مندلی است. سرفصل‌های اصلی کارگاه شامل موارد زیر بوده است: ◽️ معرفی و نصب نرم‌افزار به همراه ایجاد صفحه شخصی ◽️ نصب افزونه مندلی در نرم‌افزار وورد ◽️ آشنایی با محیط نرم‌افزار و آموزش اطلاعات کتاب‌شناختی ◽️ پیدا کردن اطلاعات یک فایل پی‌دی‌اف باGoogle Scholar و تلفیق آن با فایل پی‌دی‌اف به‌وسیله مندلی ◽️ پیدا کردن اطلاعات یک مقاله مرتبط با مجلات در پایگاه‌های معتبر دنیا نظیر Elsevier, IEEE, Springer, Wiley, Taylor and Francis ◽️ نحوه استفاده از نرم افزار Web Importer ◽️ نحوه ارجاع‌دهی درون متن در نرم‌افزار ◽️ مدیریت کتابخانه شخصی


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
شنبه , 15 آذر 1399
فاطمه جهانديده
وبینار چالش‌هاي تامين رطوبت خاک از نگاه کارآفرينان
در راستای مدیریت سبز دانشگاه محقق اردبیلی و بزرگ‌داشت روز دانشجو در راستای مدیریت سبز دانشگاه، وبینار "چالش‌هاي تامين رطوبت خاک از نگاه کارآفرينان" توسط هسته پژوهشی هیدرولوژی و آبخیزداری پژوهشکده مدیریت آب و انجمن علمی مرتع و آبخیزداری روز شنبه مورخ 15 آذر 1399 ساعت 13:30 تا 15:30 با حضور بیش از 160 نفر از استادان، محققان، کارآفرینان و دانشجویان سراسر کشور به‌مناسبت بزرگ‌داشت روز دانشجو و روز جهانی خاک برگزار شد. در این وبینار جناب آقای دکتر حجت قربانی واقعی عضو هيات علمي دانشگاه گنبد کاووس و مدير عامل شرکت اندیشه‌ورزان آب‌نماگستر (انديشاب) مطالب جامعی در زمینه نحوه ایجاد پرسش و یافتن چالش برای محققان و دانشجویان در حوزه‌های کاری مختلف از جمله حوزه منابع آب و خاک بیان نمودند. ایشان از تجربیات خودشان در وهله اول به‌عنوان یک محقق و سپس کارآفرین که چگونه به طرح مساله پرداختند و برای دستیابی به راه‌حل معنی‌دار به راهبردهای عملیاتی اقدام کردند. دستاوردهای شرکت انديشاب همراه نمایش تصاویر از اقدامات به‌عمل آمده در مقیاس‌های پایلوت و بزرگ برای مؤسسات مختلف نیز توسط دکتر حجت قربانی‌واقعی تشریح داده شد. هم‌چنین ذهن مخاطبان را به سمت ضرورت ارتباط با مراکز رشد و فناوری و صنعت و گام‌های مورد نیاز در این مسیر معطوف کردند. در ادامه، مکانیزم مورد نیاز برای به‌کارگیری مناسب تجهیزات بر اساس پتانسیل‌های آب و خاک را بیان کردند. آینده‌نگری در حل چالش‌های آب و خاک نیز از دیگر موارد اشاره در این وبینار بود.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
یکشنبه , 16 آذر 1399
فاطمه جهانديده
دومین جشنواره انتخاب دانشجوی برتر ویژه دانشجویان عضو انجمن آبخیزداری ایران
دومین جشنواره انتخاب دانشجوی برتر ویژه دانشجویان عضو انجمن آبخیزداری ایران با هدف شناسای دانشجویان مستعد کشور و نیز ترغیب دانشجویان به انجام پژوهش‌ها و فعالیت‌های علمی-فرهنگی و نیز همکاری با انجمن‌های تخصصی در آذر 1399 توسط انجمن آبخیزداری ایران، انجمن مهندسی آبخیزداری دانشگاه تربیت مدرس، انجمن علمی مرتع و آبخیزداری دانشگاه محقق اردبیلی و نیز پژوهشکده مدیریت آب برگزار شد. در این جشنواره 15 نفر از داشجویان مقطع دکتری، 6 نفر مقطع کارشناسی ارشد و 2 نفر مقطع کارشناسی شرکت کردند. با توجه به مجموع امتیازات کسب شده در بخش‌های مختلف پژوهشی، فرهنگی، اجرایی و نیز مهارتی، سه نفر به‌عنوان نفرات برتر کشوری معرفی شدند. ضمن تشکر از داوران محترم در ارزيابي با کسب نظرات شش داور و اعمال نظرات ارزشمند آن‌ها، نتايج دومين جشنواره دانشجوي برتر به شرح زير تقديم مي‌شود. نفرات اول در مقطع دکتري: علی نصیری خیاوی از دانشگاه تربیت مدرس نفر اول در مقطع کارشناسي ارشد: فاطمه کاتب از دانشگاه محقق اردبیلی نفر اول در مقطع کارشناسي: نگین خاتونی از دانشگاه فردوسی مشهد


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
پنجشنبه , 01 آبان 1399
فاطمه جهانديده
وبينارالگوی مشارکتی در حکمرانی شبکه‌ای حوزه‌ آبخيز
جناب آقای دکتر هاشمی، به بحث گفتمان‌سازی، پارادایم مدیریت آب، امنیت آب، مبانی هفت‌گانه حکمرانی، قلمروهای هیدرواجتماعی، مدل مفهومی مشارکت و تئوری تغییر از جمله مباحث بسیار مهم و چالش‌برانگیز مدیریتی پرداختند. ایشان هم‌چنین تجربیات شخصی خود را در رابطه با احداث سد داریان، چشمه بل در استان کردستان، احیاء دریاچه ارومیه و تالاب‌های دیگر کشور را به شرکت‌کنندگان در قالب تصاویر و تبیین الگوهای کاربردی تشریح نمودند.در وبینار "الگوی مشارکتی در حکمرانی شبکه‌ای حوزه‌ آبخيز"، جناب آقای دکتر رئوف مصطفی‌زاده ضمن خوش‌آمدگویی به میهمانان وبینار، به تببین ارتباط مسائل مرتبط با آب، منابع طبیعی و محیط زیست با اهداف 17 گانه توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) پرداختند و اشاره کردند که الگوی مشارکتی و تحقق حکمرانی آب و آبخیز پیش‌زمینه دست‌یابی به اهداف توسعه پایدار و حل مشکلات مربوط به آب و خاک است. به سبب حضور استادان برجسته کشوری از جمله حضور جناب دکتر سیدحمیدرضا صادقی، نائب رییس انجمن جهانی حفاظت خاک و آب (WASWAC)، جناب دکتر مرتضی بهزادفر (مشاور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان شمالی و عضو کارگروه سازگاری با کم‌آبی)، دکتر جهانگیر پرهمت (نائب رئیس انجمن علمی سیستم‌های سطوح آبگیر باران و دبیر کارگروه آب ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست، معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری)، دکتر سیدمسعود سلیمان‌پور (مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس) و سایر استادان مطرح دانشگاه‌های مختلف کشور امکان ارائه نظرات و تبادل دیدگاه‌ها فراهم شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
یکشنبه , 02 خرداد 1400
فاطمه جهانديده
وبینار نقش تنوع زیستی در حفظ سرزمین و حیات
به مناسبت بزرگداست روز جهانی تنوع زیستی وبینار نقش تنوع زیستی در حفظ سرزمین برگزار شد. در ابتدای برنامه جناب آقای دکتر شهند مدیرکل محترم محیط زیست استان به تشریح اقدامات و محل‌های حفاظت شده استان پرداختند و اهمیت این روز مهم و آگاهی در این خصوص را لازم و ضروری دانستند. درا ادامه جناب آقای دکتر سفیدی بوم شناس و اکولوژیست ایراد سخنرانی نمودند و از اهمیت و نقش تنوع زیستی در حفظ سرزمین و حیات و مناطق تحت تخریب استان را معرفی نمودند.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
ﺳﻪشنبه , 21 اردیبهشت 1400
فاطمه جهانديده
رویکردهای کاهش ریسک بلایای طبیعی (DRR)
نهمین برنامه سه‌شنبه‌های گفتگو با محوریت رویکردهای کاهش ریسک بلایای طبیعی (DRR) با همکاری مشترک بنیاد حامیان زاگرس، انجمن علمی مرتع و آبخیزداری و پژوهشکده مدیریت آب دانشگاه محقق اردبیلی در تاریخ 21 اردیبهشت رأس ساعت 21 برگزار شد. مدرس کارگاه نسبت به بیان بزرگی و فراوانی انواع بلایای طبیعی در جهان و ایران پرداختند. ایشان فرمودند که به‌نظر می‌رسد که بلایای طبیعی در اثر خطرات طبیعی ایجاد می‌شوند، اما به‌طور معمول عوامل اصلی اجتماعی-اقتصادی و توسعه‌ای وجود دارند که اساساً خطرات را به یک بلا تبدیل مي‌کنند.احتمال (Likelihood)، بزرگی (Magnitude) و اثر (Impact) یک رویداد فاجعه‌بار غالباً بستگی به تصمیماتی دارد که به‌هنگام برنامه‌ریزی، ساخت و نگه‌داری از محیط‌های شهری گرفته می‌شوند. این گزینه‌ها مربوط به روش‌های تعامل با سامانه‌های طبیعی، مکان و روش‌های مورد استفاده در هنگام ساخت‌وساز و هم‌چنین سامانه‌های حکومتی، مالی و آموزش است. هر گونه تصمیم و اقدامی مي‌تواند محیط شهری (و ساکنان آن) را در برابر بلایا آسیب‌پذیرتر و یا مقاوم‌تر کند. در نهایت اصول پنج‌گانه کاهش ریسک بلایای طبیعی که در جدیدترین دستورالعمل‌های بین‌المللی اجرا می‌شود را همراه با ذکر مثال‌های کابردی تشریح شد. در انتهای برنامه از ساعت 10:30 دقیقه تا 11 پرسش و پاسخ و گفتگوهای علمی صورت پذیرفت.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
یکشنبه , 17 اسفند 1399
فاطمه جهانديده
وبینار رویکردهای مدیریت سبز در منابع طبیعی
وبینار رویکردهای مدیریت سبز در منابع طبیعی با مشارکت 70 نفر از اساتید، مدیران، محققان و دانشجویان سراسر کشور، با هماهنگی انجمن‌های علمی گروه منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبيلي روز یک‌شنبه 17 اسفند 1399 ساعت 17-15 برگزار شد. قابل ذکر است که در اين وبينار جناب آقای دکتر محمود عرب‌خدری (معاون پژوهشی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری)، جناب آقای دکتر سیدمحمد تاج‌بخش (رئیس انجمن سیستم‌های سزوح آبگیر باران) و نیز سایر محققان برجسته از پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، مراکز تحقیقاتی کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی و خوزستان،اداره منابع طبیعی استان اردبیل و سایر مؤسسات حضور به‌هم رساندند. در ابتدای این نشست، سرکار خانم دکتر رقیه جهدی به سخنرانی در زمینه "آموزش محیط زیستی برای توسعه پایدار در باغ‌های گیاه‌شناسی" به سخنرانی پرداختند. ایشان ضمن تعریف باغ‌های گیاه‌شناسی و اهداف ایجاد آن‌ها، تاریخچه‌ای از ساخت اولین باغ‌های گیاه‌شناسی و هدف اولیه احداث آن‌ها در دنیا ارائه شد. هم‌چنین معرفی مهم‌ترین باغ‌های گیاه‌شناسی در شهرهای مختلف ایران به همراه باغ‌های گیاه‌شناسی در دانشگاه‌های کشور پرداخته شد. در ادامه به نکات ضروری مورد توجه در طراحی و احداث باغ ‌های گیاه شناسی و راهکارهای حفاظتی-اموزشی برای طراحی و برنامه‌ریزی این باغ‌ها اشاره شد. در انتها به مزایای باغ‌های گیاه‌شناسی به‌عنوان مدلی برای پایداری و اموزش محیط زیستی پرداخته شد. سپس خانم دکتر بیتا معزی‌پور سخنرانی خود را با عنوان "آشنایی با مفاهیم بازیافت" ارائه دادند. در این زمینه به تعریف برخی اصطلاحات مرتبط با بازیافت پرداخته شد. فواید بازیافت و اثر آن بر منابع طبیعی با ذکر مثال شرح داده شد. انواع سیستم بازیافت شامل تولید کمپوست، زباله سوزی، تولید سوخت زیستی، لندفیل و دفن زباله و تولید فرآورده از پسماند تشریح شد و مقایسه میان موارد استفاده از پسماند خشک وتر صورت گرفت. در مورد تولید کمپوست و سوخت زیستی و پالایشگاه زیستی از پسماند تر توضیحاتی ارائه شد و پس از آن مواد قابل بازیافت به تفکیک شامل کاغذ، فلز، شیشه و پلاستیک معرفی شدند. یکی از موضوعات روز در زمینه مسائل زیست محیطی ترویج سیاست نه به پلاستیک است در این رابطه به مشکلات زیست محیطی ناشی از انباشت پلاستیک در طبیعت و اثر ماندگار آن در محیط و تبعات ناشی از آن اشاره شد. در نهایت راهکارهایی به عنوان نقش شهروندان در زمینه بازیافت پیشنهاد شد. در نهايت، سخنران سوم وبينار، سرکار خانم دکتر زينب حزباوي به بيان تاريخچه مديريت سبز در ايران، جايگاه آن در اسناد بالادستي کشور و نيز شاخص‌هاي مورد ارزيابي مديريت سبز پرداختند. ايشان اشاره کردند که مصرف آب يکي از شاخص‌هاي ارزيابي مديريت سبز است، لذا براي داشتن يک رويکرد مديريت سبز ابتدا ديدگاه تفکري مناسب نسبت به آب را ترويج کرد. رابطه تمدن¬ها با آب در طول تاریخ تغییر کرده است. آب در برخی تمدن¬ها مورد پرستش قرار می‌گرفته است. اما در قرن بیستم، مردم تلاش کردند تا آب را محصور و تحت سلطه خود در بیاروند. نیاز به تدوین یک پارادایم جديد، نتیجه شکست ایده‌های سنتی (پارادایم قدیمی) برای ارائه راه‌حل¬های طولانی‌مدت پایدار در زمینه مسائل غیر معمول منابع و گردش آب وجود دارد. در پارادايم جديد هدف جمع‌آوری آب باران است. در همين راستا فهرستي از اقدامات فن‌آورانه و زيست‌فن‌آورانه قابل استفاده ارائه شد. در انتهای وبینار فرصت کافی برای طرح سوال و بحث و تبادل نظر فراهم شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
پنجشنبه , 14 اسفند 1399
فاطمه جهانديده
مسابقه کتابخوانی سبز با محوریت سبک زندگی سبز مصرف پایدار
مسابقه کتابخوانی سبز با محوزیت سبک زندگی سبز مصرف پایدار در راستای اشاعه‌ی فرهنگ مصرف درست و مدیریت پسماند در محیط خانه، دانشگاه، محل کار و ...هم‌چنین ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی برای دانشجویان دانشگاه‌های استان به‌مناسبت بزرگداشت هفته منابع طبیعی در تاریخ 14/12/1399 برگزار گردید. تعداد 10 نفر از دانشجویان دانشگاه‌ها در مسابقه شرکت نموده‌اند که 3 نفر از برگزیدگان به‌ترتیب نفر اول: فردین رحمانی (دانشگاه محقق اردبیلی)، نفر دوم: یاسمن رزانی (دانشگاه محقق اردبیلی)، نفر سوم: میلاد موسوی (دانشگاه محقق اردبیلی) معرفی و در محل سالن جلسات اداره‌کل محیط زیست استان اردبیل تجلیل بعمل آورده شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
شنبه , 08 مرداد 1401
فاطمه جهانديده
کارگاه آموزشی تهیه و بهره‌برداری از کودهای کمپوست و ورمی کمپوست (کارآفرینی)
کارگاه آموزشی تهیه و بهره‌برداری از کودهای کمپوست و ورمی کمپوست (کارآفرینی) بیشتر با هدف آشنایی با این نوع کود، کاربرد آن و ایجاد اشتغال و کارآفرینی در این زمینه هست‌. در روز ۸ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۰ تا ۱۲:۳۰ به وقت تهران برگزار خواهد شد و سرفصل‌های این کارگاه به شرح زیر می‌باشد: 1- آشنایی با انواع کودهای کشاورزی 2-کودهای آلی و غیر آلی 3-کود کمپوست و ورمی کمپوست چیست؟ 4- انواع کودهای کمپوست و ورمی کمپوست 5- نحوه ی تولید کودهای کمپوست و ورمی کمپوست 6- احداث کارگاه تولیدی کودهای کمپوست و ورمی کمپوست 7- نام تجاری (Branding)، برآورد هزینه و اخذ مجوزهای لازم جهت احداث یک کارگاه و واحد تولیدی کودهای کمپوست و ورمی کمپوست


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
شنبه , 23 اسفند 1399
فاطمه جهانديده
وبینار بزرگداشت روز جهانی حفاظت از رودخانه‌ها با محوریت رودخانه بالیقلو چای
وبینار بزرگداشت روز جهانی حفاظت از رودخانه‌ها با محوریت رودخانه بالیقلو چای با حضور بیش از ۹۰ نفر از فرهیختگان، دانشجویان ، اساتید و کارشناسان و مدیران اداره کل محیط زیست استان اردبیل امروز ۲۳ اسفند ساعت ۱۳_۱۱ برگزار شد. لازم به‌ ذکر استاد جناب آقای دکتر طالبی رئیس انجمن آبخیزداری ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه یزد نیز حضور داشتند. جناب آقای دکتر سفیدی سخنرانی با موضوع اکولوژی بوم سازگان رودخانه‌ها داشتند. در ابتدا از واگذاری حریم و بستر رودخانه ها به وزارت نیرو و بی تفاوتی سازمان محیط زیست انتقاد شد. ضمن بیان ویژگی های زیستی رودخانه ها، به رویکرد اکوسیستمی در مدیریت رودخانه اشاره و پایداری سرزمین در را در گرو پایداری همه اجزا مانند رودخانه ها دانستند. احترام به زیستمندان این بوم سازگان و حفاظت از آن ها مورد تاکید قرار گرفت. ایشان تهدیدات و چالش‌های حفاظت از رودخانه‌ها را که اغلب درباره‌ی بالیقلوچای هم صادق است، پسماندهای صنعتی بیمارستانی، پسماندهای شهری توسط شهروندان، سمی شدن و تغییر در ترکیبات شیمیایی منجر به آسیب جانداران، استفاده از آب رودخانه در صنایع، سدسازی‌ها در بالادست، آگاهی‌های حداقلی شهروندان در ارتباط با کارکردهای زیستی و اجتماعات رودخانه‌ها معرفی نمودند. جناب آقای دکتر فریبرز معصومی در ادامه با موضوع مدیریت رودخانه شهری با رویکرد سیستمی به ایراد سخنرانی پرداختند. ایشان در ابتدا متولیان رودخانه بالیقلوچای در استان اردبیل را معرفی نموده و به تهدیدات و مشکلات این رودخانه پرداختند. شهرک‌سازی در بالادست بالیقلوچای را عامل بسیاری از معضلات دانسته و پژوهش‌های انجام شده در رابطه با میزان عبور سیلاب ۲۰۰ ساله از پل‌های احداث شده قدس و عطایی را تشریح نمودند. هم‌چنین به مکان‌یابی‌های نامناسب احداث بیمارستان‌ها و مراکز خدمات عمومی در مسیر این رودخانه اشاره نمودند. در ادامه بیان نمودند که احداث حوضچه‌ها در بستر رودخانه بالیخلوچای ضمن تشدید رشد و تجمع جلبک به تسهیل عبور سیل از رودخانه نیز کمکی نکرده است. جناب آقای دکتر رئوف مصطفی‌زاده با موضوع احیاء رودخانه‌های شهری (معرفی پروژه‌های موفق) سخنرانی نمودند. ایشان ضمن تشریح خدمات اکوسیستم رودخانه، به معرفی نمونه پروژه های موفق احیا رودخانه های برونکس نیویورک، لی آنجلس، مانزانارس اسپانیا، پیلون فرانسه، تیمز انگلیس، امشایر آلمان پرداختند. در ادامه به ارائه نمونه فعالیتها و ایده های تشکلهای حامی حفاظت از رودخانه و ابتکارات آنها در استفاده بهینه از امکانات حاشیه رودخانه پراختند. در انتها خلاصه نتایج پژوهشی با عنوان تاثیر احداث سد یامچی بر رژیم هیدرولوژی رودخانه بالیخلو مبنی بر کاهش مولفه های جریان زیست محیطی و دبی جریان توسط ایشان ارائه شد. در پیان سخنرانی‌های جناب آقای مهندس قاسمپور معاون فنی اداره کل محیط زیست استان اردبیل به شرح اقدامات انجام شده برای رودخانه بالیقلوچای پرداختند.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
شنبه , 23 اسفند 1399
فاطمه جهانديده
وبینار بزرگداشت روز جهانی حفاظت از رودخانه‌ها با محوریت رودخانه بالیقلو چای
وبینار بزرگداشت روز جهانی حفاظت از رودخانه‌ها با محوریت رودخانه بالیقلو چای با حضور بیش از ۹۰ نفر از فرهیختگان، دانشجویان ، اساتید و کارشناسان و مدیران اداره کل محیط زیست استان اردبیل امروز ۲۳ اسفند ساعت ۱۳_۱۱ برگزار شد. لازم به‌ ذکر استاد جناب آقای دکتر طالبی رئیس انجمن آبخیزداری ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه یزد نیز حضور داشتند. جناب آقای دکتر سفیدی سخنرانی با موضوع اکولوژی بوم سازگان رودخانه‌ها داشتند. در ابتدا از واگذاری حریم و بستر رودخانه ها به وزارت نیرو و بی تفاوتی سازمان محیط زیست انتقاد شد. ضمن بیان ویژگی های زیستی رودخانه ها، به رویکرد اکوسیستمی در مدیریت رودخانه اشاره و پایداری سرزمین در را در گرو پایداری همه اجزا مانند رودخانه ها دانستند. احترام به زیستمندان این بوم سازگان و حفاظت از آن ها مورد تاکید قرار گرفت. ایشان تهدیدات و چالش‌های حفاظت از رودخانه‌ها را که اغلب درباره‌ی بالیقلوچای هم صادق است، پسماندهای صنعتی بیمارستانی، پسماندهای شهری توسط شهروندان، سمی شدن و تغییر در ترکیبات شیمیایی منجر به آسیب جانداران، استفاده از آب رودخانه در صنایع، سدسازی‌ها در بالادست، آگاهی‌های حداقلی شهروندان در ارتباط با کارکردهای زیستی و اجتماعات رودخانه‌ها معرفی نمودند. جناب آقای دکتر فریبرز معصومی در ادامه با موضوع مدیریت رودخانه شهری با رویکرد سیستمی به ایراد سخنرانی پرداختند. ایشان در ابتدا متولیان رودخانه بالیقلوچای در استان اردبیل را معرفی نموده و به تهدیدات و مشکلات این رودخانه پرداختند. شهرک‌سازی در بالادست بالیقلوچای را عامل بسیاری از معضلات دانسته و پژوهش‌های انجام شده در رابطه با میزان عبور سیلاب ۲۰۰ ساله از پل‌های احداث شده قدس و عطایی را تشریح نمودند. هم‌چنین به مکان‌یابی‌های نامناسب احداث بیمارستان‌ها و مراکز خدمات عمومی در مسیر این رودخانه اشاره نمودند. در ادامه بیان نمودند که احداث حوضچه‌ها در بستر رودخانه بالیخلوچای ضمن تشدید رشد و تجمع جلبک به تسهیل عبور سیل از رودخانه نیز کمکی نکرده است. جناب آقای دکتر رئوف مصطفی‌زاده با موضوع احیاء رودخانه‌های شهری (معرفی پروژه‌های موفق) سخنرانی نمودند. ایشان ضمن تشریح خدمات اکوسیستم رودخانه، به معرفی نمونه پروژه های موفق احیا رودخانه های برونکس نیویورک، لی آنجلس، مانزانارس اسپانیا، پیلون فرانسه، تیمز انگلیس، امشایر آلمان پرداختند. در ادامه به ارائه نمونه فعالیتها و ایده های تشکلهای حامی حفاظت از رودخانه و ابتکارات آنها در استفاده بهینه از امکانات حاشیه رودخانه پراختند. در انتها خلاصه نتایج پژوهشی با عنوان تاثیر احداث سد یامچی بر رژیم هیدرولوژی رودخانه بالیخلو مبنی بر کاهش مولفه های جریان زیست محیطی و دبی جریان توسط ایشان ارائه شد. در پیان سخنرانی‌های جناب آقای مهندس قاسمپور معاون فنی اداره کل محیط زیست استان اردبیل به شرح اقدامات انجام شده برای رودخانه بالیقلوچای پرداختند.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
پنجشنبه , 09 تیر 1401
فاطمه جهانديده
کارگاه آموزشی کاربرد نرم‌افزار GIS در علوم محیطی
انجمن آبخیزداری ایران با همکاری انجمن علمی و دانشجویی مرتع و آبخیزداری و پژوهشکده مدیریت آب دانشگاه محقق اردبیلی در تاریخ ۹ و ۱۰ تیر ۱۴۰۱ اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی کاربرد نرم‌افزار GIS در علوم محیطی کرد. محورهای آموزشی این کارگاه: ۱) آشنایی کلی با مباحث GlS ۲) استخراج نقشه تغییرات کاربری اراضی با تصاویر لندست(ENVI) ۳) تهیه نقشه‌های شبکه آبراهه با استفاده از ARC HYDRO ۴) تهیه نقشه خروجی تبلیغ کارگاه یه هفته مانده به برگزاری آغاز شده و جهت ثبت‌‌نام در کارگاه مذکور، ۵۰ هزار تومان از دانشجویان و ۷۰ هزار تومان از شرکت به‌صورت آزاد، دریافت شد. این کارگاه با شرکت دانشجویان از دانشگاه‌های مختلف کشور و سایر افراد، با مجموع ۲۴ نفر در تاریخ مقرر برگزار شد. هزینه برآورد شده از کارگاه به صورت زیر بین انجمن آبخیزداری ایران، انجمن علمی دانشگاه، مدرس‌ها و سایر افرادی که همکاری کرده بودند به صورت زیر تقسیم شد؛ ۱۵ درصد انجمن آبخیزداری (تقریبا ۲۰۰ هزار تومان) پنج درصد انجمن علمی دانشگاه محقق اردبیلی (۶۰ هزار تومان) مدرس‌ها ( دو نفر، نفری ۴۶۰ هزار تومان) سایر افراد ( ۱۰۰ هزار تومان)


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
ﺳﻪشنبه , 14 تیر 1401
فاطمه جهانديده
وبینار تجدید حیات حکیمانه خاک و حکم روائی حکیمانه آب
وبینار تجدید حیات حکیمانه خاک و حکم روائی حکیمانه آب، در روز سه شنبه ۱۴ تیر ماه ۱۴۰۱ و ساعت ۱۱ بعد از ظهر به وقت تهران برگزار شد. و این وبینار با سخنرانی آقای دکتر محمدعلی سیفی دبیر کشوری پویش تجدید حیات حکیمانه انجام گرفت. این وبینار، یک جلسه بحث آزاد آموزش بود و با هدف آگاهی از اهمیت خاک و زمین و راه‌های کنترل هدر رفت آن و تجدید حیات زمین برگزار شد. در این وبینار، بحث چگونه همه با هم به حفظ حیات کره زمین قدم بر داریم مطرح شد و نقش سازمان‌ها، صدا و سیما، مدیران و مهندسان مربوطه ، انجمن‌های مربوطه و... در تجدید حیات زمین مهم تلقی شد. وبینار تجدید حیات حکیمانه خاک و حکم روائی حکیمانه آب توسط انجمن سطوح آبگیر باران ایران با همکاری پژوهشکده مدیریت آب و انجمن علمی مرتع و آبخیزداری دانشگاه محقق اردبیلی برگزار گردید.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
شنبه , 24 اردیبهشت 1401
فاطمه جهانديده
کارگاه آموزشی کاربرد نرم افزار ENDNOTE در مدیریت منابع و استنادهای علمی و پژوهشی
کارگاه آموزشی کاربرد نرم افزار Endnote در مدیریت منابع د استنادهایرعلمی و پژوهشی با هدف آشنایی و یادگیری بهتر علاقه مندان چه دانشجو و چه غیر دانشجو از این نرم افزار هست. کارگاه Endnote در روز های ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ساعت ۴ تا ۶:۳۰ بعد از ظهر به وقت تهران برگزار شد. در این کارگاه مراحل نصب این نرم افزار و فایل‌های تدریس و توضیحات لازم گفته شد و در انتهای هر جلسه به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد. در مدیریت منابع و استنادهای علمی و پژوهشی گفته شد و فایلهای تدریس در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفت.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
شنبه , 31 اردیبهشت 1401
فاطمه جهانديده
کارگاه آموزشی کاربرد نرم افزار آماری R در تحلیل آزمایش ها و داده های کشاورزی
کارگاه آموزشی R با هدف آشنایی بهتر و یادگیری علاقه مندان از کاربرد نرن افزار آماری R در تحلیل آزمایش‌ها و داده های کشاورزی عست. سر فصل های کارگاه‌ آموزشی نرم افزار R به شرح زیر می‌باشد: 1. نحوه دانلود و نصب R و RStudio 2. آشنایی با R و RStudio و نحوه نصب کردن کتابخانه‌ها 3. نحوه وارد کردن داده‌ها به RStudio 4. نحوه به دست آوردن آماره‌های پایه مانند میانگین و خطای استاندارد 5. انجام آزمون t-student 6. تجزیه طرحهای آزمایشی کاملا تصادفی و بلوک‌های کامل تصادفی 7. نحوه انجام مقایسه میانگین تیمارها در طرح های پایه 8. تجزیه آزمایشات فاکتوریل دو و سه عامله 9. مقایسه میانگین در آزمایشات فاکتوریل 10. تجزیه طرح اسپلیت پلات یا کرت یک باز خورد شده 11. تجزیه همبستگی و رگرسیون ساده


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
چهارشنبه , 18 خرداد 1401
فاطمه جهانديده
Multivariate Modeling of Hydroclimate Processes
دومین کنفرانس بین‌المللی و پنجمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست با همکاری دانشگاه محقق اردبیلی و پژوهشکده مدیریت آب با هدف آشکارسازی تغییر روابط انسان و محیط زیست و پیشرفت‌های فن‌آوری، کارگاه آموزشی Multivariate Modeling of Hydroclimate Processes: Copulas and Multi-Hazard Analysis را با حضور جناب آقای دکتر امیر آقا کوچک و دکتر مجتبی صادق (مدرسین کارگاه) در روز 18 خرداد 1400 از ساعت 10:00 الی 12:00 به وقت ایران به‌صورت مجازی در بستر ادوبی‌کانکت با هدف افزایش شناخت تخصصی فراگیران در زمینه فرآیندهای هیدرواقلیمی، مدل‌سازی و تجزیه و تحلیل خطرات طبیعی را برگزار نمود. این کارگاه با حضور 190 نفر از سراسر ایران و خارج از ایران به زبان انگلیسی و فارسی برگزار شد. مدرسین کارگاه با اشاره به خطرات سیل، مدل‌سازی و تجزیه و تحلیل آن، آموزش تخصصی مدل Copulas با ذکر مثال به‌صورت عملی و ارائه کارکردهای آن در کارگاه پرداختند. سپس با طرح پرسش از طرف شرکت‌کنندگان و پاسخ مدرسین به تبادل نظر و ارائه تجربیات خود پرداختند. در پایان به شرکت‌کنندگاه حاضر در کارگاه آموزشی توسط دبیرخانه کنفرانس بین‌المللی گواهی حضور اهدا شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
چهارشنبه , 18 خرداد 1401
فاطمه جهانديده
Multivariate Modeling of Hydroclimate Processes
دومین کنفرانس بین‌المللی و پنجمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست با همکاری دانشگاه محقق اردبیلی و پژوهشکده مدیریت آب با هدف آشکارسازی تغییر روابط انسان و محیط زیست و پیشرفت‌های فن‌آوری، کارگاه آموزشی Multivariate Modeling of Hydroclimate Processes: Copulas and Multi-Hazard Analysis را با حضور جناب آقای دکتر امیر آقا کوچک و دکتر مجتبی صادق (مدرسین کارگاه) در روز 18 خرداد 1400 از ساعت 10:00 الی 12:00 به وقت ایران به‌صورت مجازی در بستر ادوبی‌کانکت با هدف افزایش شناخت تخصصی فراگیران در زمینه فرآیندهای هیدرواقلیمی، مدل‌سازی و تجزیه و تحلیل خطرات طبیعی را برگزار نمود. این کارگاه با حضور 190 نفر از سراسر ایران و خارج از ایران به زبان انگلیسی و فارسی برگزار شد. مدرسین کارگاه با اشاره به خطرات سیل، مدل‌سازی و تجزیه و تحلیل آن، آموزش تخصصی مدل Copulas با ذکر مثال به‌صورت عملی و ارائه کارکردهای آن در کارگاه پرداختند. سپس با طرح پرسش از طرف شرکت‌کنندگان و پاسخ مدرسین به تبادل نظر و ارائه تجربیات خود پرداختند. در پایان به شرکت‌کنندگاه حاضر در کارگاه آموزشی توسط دبیرخانه کنفرانس بین‌المللی گواهی حضور اهدا شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
جمعه , 21 خرداد 1400
فاطمه جهانديده
تشریح دستورالعمل پایش و ارزیابی طرح‌های مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری
این کارگاه با هدف تشریح وآشنایی دستورالعمل پایش و ارزیابی طرح‌های مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری برای علاقه‌مندان بود. سرفصل های این دوره به شرح زیر می باشد: ۱_ مفهوم توسعه( الگوی ساختاری و رویکردی توسعه پایدار) ۲_ تعاریف مرتبط با بوم سازگان‌ها ( اکوسیستم‌ها) ۳_ معرفی شاخص‌ها و معیارهای مرتبط با پایش و ارزشیابی ضوابط عمومی پایش و ارزشیابی پایداری حوزه‌های آبخیز


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
ﺳﻪشنبه , 18 خرداد 1400
فاطمه جهانديده
کارگاه آمورشی آشنایی با کاربرد مدل CROPWAT در تعیین نیاز آبی و برنامه آبیاری کشت‌های زراعی
این کارگاه با هدف آشنایی با کاربرد مدل CROPWAT در تعیین نیاز آبی و برنامه آبیاری کشت‌های زراعی برگزار شد. سرفصل‌های این کارگاه عبارتند از : ۱_تاریخچه و کاربرد مدل ۲_اشنایی با داده‌های مورد نیاز و نحوه وارد کردن آن در مدل ۳_ آشنایی با تغییر ضرایب در محاسبات مدل ۴_ آشنایی با الگوها و گونه‌های کشت مدل ۵_ تفسیر خروجی های مدد در تعیین نیاز آبی کشت‌های زراعی


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
جمعه , 21 خرداد 1400
فاطمه جهانديده
کارگاه آموزشی مدل‌سازی و بهینه‌سازی به روش سطح پاسخ (RSM)
این کارگاه با هدف آشنایی با مدل سازی و بهینه سازز به روش سطح پاسخ ( RSM ) برگزار شد. به موضوعات زیر پرداخته شد: ۱_ مقدمه‌ای بر طرح آزمایش‌ها ۲_ آشنایی با محیط نرم افزار Design_ Expert ۳_ معرفی طرح‌های مختلف روش سطح پاسخ ۴_ اجرای طراحی آرمایش‌اا، ارزیابز و آنالیز ۵_ مدل سازی و بهینه سازز عددی و نموداری این کارگاه در ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ در ساعت۱۵ تا ۱۷ به وقت ایران در پلتفرم ادوبی کانکت برگزار شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
جمعه , 21 خرداد 1400
فاطمه جهانديده
کارگاه آموزشی مدل‌سازی و بهینه‌سازی به روش سطح پاسخ (RSM)
این کارگاه با هدف آشنایی با مدل سازی و بهینه سازز به روش سطح پاسخ ( RSM ) برگزار شد. به موضوعات زیر پرداخته شد: ۱_ مقدمه‌ای بر طرح آزمایش‌ها ۲_ آشنایی با محیط نرم افزار Design_ Expert ۳_ معرفی طرح‌های مختلف روش سطح پاسخ ۴_ اجرای طراحی آرمایش‌اا، ارزیابز و آنالیز ۵_ مدل سازی و بهینه سازز عددی و نموداری این کارگاه در ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ در ساعت۱۵ تا ۱۷ به وقت ایران در پلتفرم ادوبی کانکت برگزار شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
دوشنبه , 19 اردیبهشت 1401
فاطمه جهانديده
کارگاه آموزشی تحلیل کیفی آب در نرم افزار GWW
کارگاه آموزشی تحلیل کیفی آب در نرم افزار GWW در یه جلسه ۳ ساعته برگزار شد و سرفصل های این کارگاه به شرح زیر میباشد: 1. پایش کیفی آب 2. تعیین شرایط محیطی و انسانی مؤثر در کیفیت آب 3. نکات عمومی در نمونه برداری آب 4. تجزیه و تحلیل های فیزیک و شیمیایی آب 5. دیاگرام های هیدروشیمیایی آب 6. قابلیت نرم افزار GWW در تحلیل های کیفی آب


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
ﺳﻪشنبه , 16 آذر 1400
فاطمه جهانديده
مراسم گرامیداشت روز دانشجو همراه با تقدیر از دانشجویان برتر جشنواره دانشجویی
مراسم گرامیداشت روز دانشجو همراه با تقدیر از دانشجویان برتر جشنواره دانشجویی، در روز دانشجو انجمن آبخیزداری ایران با همکاری انجمن علمی دانشجویی دانشگاه محقق اردبیلی و انجمن علمی سیستم های سطوح آبگیری باران، انجمن علمی مرتع و آبخیزداری دانشگاه محقق اردبیلی و... جشنواره را برگزار کردند که در این جشنواره آقای دکتر علی طالبی ضمن سخنرانی در راستای تکریم روز دانشجو به مسائل آب حوزه آبریز زاینده رود اشاره کرد و آقای دکتر هادی معماریان نیز به مسائل انتقال آب برای حل بحران آب کشور اشاره کرد که آیا راهی جز انتقال آب وجود ندارد؟


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
دوشنبه , 09 اسفند 1400
فاطمه جهانديده
زمینه های فناوری و فعالیت های دانش بنیان مرتبط با استحصال آب
هدف از برگزاری وبینار زمینه های فناوری و فعالیت های دانش بنیان مرتبط با استحصال آب، آگاهی سازی از فعالیت های دانش بنیان و ضرورت آن بود. وبینار زمینه های فناوری و فعالیتهای دانش بنیان مرتبط با استحصال آب، با هدف آگاهی سازی از فعالیتها و ضرورت و کاربرد آن به مدت ۱:۳۰ ساعت برگزار شد و در این وبینار اقای دکتر علیرضا اسلامی به عنوان دبیر نشست و آقای مهندس محمد اسماعیل نژاد ( کارشناسی ارشد مهندسی هست های_ مدیر عامل شرکت دانش بنیان زیست سازه) و آقای مهندس محمد کریمی سخنرانی کردند.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
پنجشنبه , 12 اسفند 1400
فاطمه جهانديده
دوره آموزش ترسیم نمودار های علمی با نرم افزار Sigmaplot
کارگاه آموزشی ترسیم نمودارهای علمی با نرم افزار Sigmaplot در دو جلسه و هر جلسه به مدت ۲ ساعت برگزار شد و در این جلسات به کاربرد، ویژگی ها و نحوه کار با نرم افزار Sigmaplot پرداخته شد. هدف از برگزاری کارگاه آموزشی ترسیم نمودارهای علمی با نرم افزار Sigmaplot آشنایی با این نرم افزار و به کاربردن آن در کارهای علمی است.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
شنبه , 23 بهمن 1400
فاطمه جهانديده
دوره مجازی آموزش نرم افزار SAS
دوره آموزشی نرم افزار SAS، در ۵ جلسه و هر جلسه ۲ ساعت برگزار شد. سرفصلهای این دوره به شرح زیر میباشد: 1. آشنایی با نحوه نصب و راهاندازی نرم افزار 2. آشنایی با نحوه انجام تحلیلها و به دست آوردن آمارههای پایه مانند میانگین، انحراف معیار و .... 3. نحوه انجام آزمون نرمالیتی و تغییر در دادهها 4. بررسی آزمون t در مقایسه میانگین دو نمونه 5. تحلیل واریانس بر اساس آزمایش های یکطرفه یا طرح کاملاً تصادفی 6. تحلیل و اریانس در آزمایشهای دو طرفه و سه طرفه به بالا به همراه بررسی طرح بلوکهای کامل تصادفی و فاکتوریل چند عامله 7. روشهای مقایسه میانگین و تحلیلهای تکمیلی بعد از تحلیل واریانس 8. استفاده رگرسیون خطی ساده و همبستگی در بررسی رابطه بین صفات و متغیرها جلسه پنجم این دوره به بررسی و رفع اشکالات شرکت کنندگان و مباحث تکمیلی پرداخته شد.


انجمن علمی مرتع و آبخیزداری
شنبه , 07 اسفند 1400
فاطمه جهانديده
دوره مجازی آموزش پیشرفته نرم افزار SAS
سرفصلهای این دوره به شرح زیر میباشد: 1. نحوه کد نویسی برای طرحهای پیشرفته و انجام تجزیه کوواریانس 2. رگرسیون چندگانه و انتخاب متغیرهای تاثیر گذار 3. تجزیه واریانس چندمتغیره یا MANOVA 4. تجزیه به مؤلفه های اصلی 5. تجزیه به عاملها 6. تجزیه کالستر 7. تجزیه تابع تشخيص 8. محاسبه فاصله بین متغیرها و تعیین تجزیه به مختصات اصلی هدف از برگزاری دوره پیشرفته نرم افزار SAS، بنا به درخواست و استقبال علاقه مندان و برای آشنایی بیشتر و کاربردی تر از نرم افزار SAS بود.